به گزارش خبرگزاری مهر، این شاعر و طنزپرداز معاصر که سالها در نشریات گلآقا شعرها و نوشتههای طنزآمیزش را منتشر کرده بود با مجموعه «آنسوی نقطهچینها...» در زمره نامزدهای نهایی این جایزه قرار گرفته و تجلیل شده بود.
در این برنامه محمدهاشم اکبریانی - دبیر جایزه - گفت: جای عمران صلاحی در جایزه شعر خبرنگاران امسال خالی بود. از اینرو تصمیم گرفتیم در برنامهای از او تجلیل کنیم. عمران صلاحی زحمت زیادی کشید و همیشه مورد نظر شاعران نسل جوان هست. او به خبرنگاران هم همیشه لطف ویژهای داشت؛ با برخورد صمیمی و خندهروییاش.
اکبریانی با ابراز تاسف از لغو مراسم اهدای جایزه شعر خبرنگاران افزود: وقتی دومین دوره جایزه شعر خبرنگاران را برگزار کردیم واقعا از نظر اعضای هیئت داوران جای او خالی بود.
یاشار صلاحی - فرزند عمران - نیز در سخنانی گفت: خوشحالم که این کتاب دیده شد. این دفتر به پیشنهاد نشر نوید شیراز به واسطه شاپور بنیاد به انجام رسید و بعد از مرگ پدر خلاصهتر شد و نشر ثالث آن را منتشر کرد. این دفتر یکی از دفترهایی است که پدرم خیلی دوست داشت و بعد از انقلاب منتخبی بود که حسابی شعرش الک شده بود. هر چند دفتر «در یک زمستان و اشعار دیگر» به دلیل مسائل پخش کمی مهجور ماند.
علیرضا بهنام - عضو هیئت داوران جایزه - نیز در سخنانی گفت: در سالهای اخیر جامعه شعری ما خیلی محدود و معدود امکان داشت که با شعر عمران در تماس باشد و این کتاب وقتی درآمد، منتخبی از کارهای سالهای آخر کاری او بود و توانست در نشان دادن جایگاه شعری این شاعر به مردم مفید و مؤثر باشد. از این جهت، اهمیت تاریخی «آن سوی نقطهچینها...» بیش از یک مجموعه شعر است. شاید به این دلیل که از چنین کتابی اصولا باید به شکل ویژه و خاصی و خارج از روند معمول داوریها تقدیر کرد. البته خودش به خوبی با اقبال جامعه کتابخوان روبرو و تجدید چاپ شد. از این لحاظ سپاس جامعه شعری را به شما که فرزند او هستید ابلاغ میکنیم.
بهنام افزود: از سوی دیگر شاید این طلیعهای باشد برای اینکه شعر او که بسیار ارزشمند است با خصوصیات منحصربهفرد، بیشتر دیده و خوانده شود. امیدواریم اگر آثار منتشرنشدهای دارد زودتر به زیور طبع آراسته شود و در اختیار مردم قرار گیرد و اگر خودش نیست شعرهایش باشد و جای خالی او را پر کند.
یاشار صلاحی هم گفت: عمران صلاحی دفترهای چاپ نشده زیادی دارد که به ترتیب آنها را منتشر میکنیم، هم فارسی و هم ترکی.
همچنین علیرضا بهرامی - دیگر عضو هیئت داوران جایزه - در سخنانی گفت: خوشحالم که بعد از یک سال و چند ماه، جایزه شعر خبرنگاران بهانهای شد که از عمران صلاحی یادی کنیم؛ هرچند شاعران راستین و هنرمندان همیشه با آثارشان زنده هستند و این قطعا به دلیل آن معرفتی است که امثال او به آن رسیدهاند و همین نقطه ممیزی است که ما را با این موضوع آشنا کند که چه بسیار شاعران که با مرگشان پرونده کاریشان بسته شده است.
وی در ادامه افزود: معرفت و شناخت این نتایج را دارد که او یکی از باوقارترین شاعران و طنزپردازان شد و به دلیل همین تفاوت در نوع شناخت نسبت به هستی است که ما از مرگ برخی بسیار دلگیر و بهتزده میشویم. تا همین امروز با آثاری که از او چاپ شده، جایگاهش در ادبیات معاصر تثبیت شده است و حتی در تکوین غزل معاصر. اما اگر قرار است میوههای حاصل باقیمانده از این درخت مثمر به دست مخاطبان برسد، دستچینی صورت گیرد و برای تقویت شعر معاصر خوشطعم باشد. علاقه ما نسبت به چنین بزرگواری احیانا منجر نشود کارهایی را که خودش تمایل نداشت، منتشر شوند. از دست دادن چنین جوهرهای که معرفت او نسبت به انسان و هنر ستودنی و مثالزدنی بود تأسفانگیز است و بیشک خیلی وقتها دلمان برایش تنگ میشود.
گیتی صفرزاده - سردبیر ماهنامه گلآقا - هم با ابراز خوشحالی از اینکه این جایزه در موسسه گلآقا به یاشار صلاحی اهدا میشود گفت: امیدواریم در این عرصه کسانی بیایند که شعرشان اینقدر زلال و شفاف باشد.
نظر شما